- Bank Żywności w Pile realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
- Współpracowaliśmy z 2 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa wielkopolskiego.
- Pomoc żywnościowa trafiła do 1 122 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 44 2227 ton żywności;
o 4 189 paczek żywnościowych;
- W ramach Podprogramu 2018 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 0 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły 0 osoby
- Rodzaje warsztatów:·
Ekonomiczne -0 spotkań dla 0 uczestników
Follow