Odwiedzając naszą stronę zgadzają się Państwo na używanie ciasteczek (cookies) w celu optymalizacji jej pracy.

Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

 

INFORMACJA

O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

 

Na podstawie art.13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, informuję, że:

 

1.    Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: 

 

Miejsko – Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Trzciance

64 – 980 Trzcianka, os. Słowackiego 24

 

2.       Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu  realizacji świadczeń z zakresu pomocy społecznej.

3.       Podstawą prawną przetwarzania danych jest: Art. 6 ust. 1a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 oraz Ustawa o pomocy społecznej (Dz. U. 2004 Nr 64 poz. 593).

4.       Dane osobowe będą przetwarzane przez okres  5 lat od czasu zakończenia korzystania z pomocy społecznej.

5.       Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom innym niż upoważnione na podstawie stosownych przepisów prawa (np. sądy, prokuratura, policja).

6.       Dostęp do danych osobowych będzie przysługiwał  wyłącznie upoważnionym pracownikom.

7.       Podane dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.

8.       Przysługuje Pani/Panu prawo żądania dostępu do danych osobowych oraz sprostowania nieprawidłowych i uzupełnienie niepełnych danych osobowych. Ponadto przysługuje Pani/Panu prawo usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych chyba, że jest to niezgodne z przepisami prawa.

9.       Kontakt z inspektorem ochrony danych:   tel:  67 216 21 64,  e-mail:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.   

10.   Przysługuje Pani/Panu skarga do organu nadzorczego:

Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych

00-193 Warszawa, ul. Stawki 2