PODPROGRAM 2017 – EFEKTY

PODPROGRAM 2017 – efekty

1. Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Trzciance z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Pile realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 624 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 28,8989 ton żywności;
  • 3032 paczek żywnościowych;
  • 0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2017 dla 624 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 0 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

  • Ekonomiczne - 0 spotkań dla  0 uczestników
  • Żywieniowe – 0 spotkań dla 0 uczestników
  • Kulinarne - 0 spotkań dla 0 uczestników
  • Niemarnowanie żywności - 0 spotkań dla 0 uczestników

PODPROGRAM 2017 – efekty

1. Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Trzciance z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Pile realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

· warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

· mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

· cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

· tłuszcze (olej rzepakowy),

· dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 624 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o 28,8989 ton żywności;

o 3032 paczek żywnościowych;

o 0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2017 dla 624 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 0 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

• Ekonomiczne - 0 spotkań dla  0 uczestników

• Żywieniowe – 0 spotkań dla 0 uczestników

• Kulinarne - 0 spotkań dla 0 uczestników

• Niemarnowanie żywności - 0 spotkań dla 0 uczestników

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE